Blauw trouwpak met grijsgeruite gilet en een plastron

Blauw trouwpak met grijsgeruite gilet en een plastron

Wil jij ook zo’n mooi en uniek pak? Blader op je gemak door onze portfolio en laat je inspireren door alle schitterende foto's! Je zult merken dat je ook met speciale wensen of vragen bij ons terecht kunt. Onze kleermakers maken ook jouw kostuum from scratch. Twijfel dus geen moment en neem contact met ons op!

Waarom je als bruidegom een gilet draagt

Je kleedt je voor je trouwdag op je mooist en mag je echt onderscheiden van anderen. Jij en je geliefde zijn het stralende middelpunt. Om dat te onderstrepen kiezen sommige mannen voor bretels. Als ze dan tijdens het feest hun jasje uitdoen, hebben ze op de andere gasten twee streepjes (vaak met een strikje) voor. Maar meestal maken bruidegoms de keuze voor een gilet. Onder het jasje staat dat extra gekleed, en als het jasje uit is zie je er net even wat feestelijker uit.

Gilet, een stijlvol statement bij je trouwkostuum

De plastron

De stropdas blijkt nog een neef te hebben. Je ziet hem niet zo vaak op feestjes, maar het is wel een stijlvolle en onderscheidende keuze. In het Engels noemen ze hem de Ascot Tie, omdat hij populair werd onder mannen die de Royal Ascot paardenraces bezochten. In het Nederlands noemen we hem behalve Ascot ook wel (naar het Frans) ‘plastron’. En, daar zie je weer die Kroaten terug, in Amerika noemen ze hem ook wel ‘cravat’.

Oorspronkelijk was de plastron een uitneembaar bewerkt frontje dat je over de borst van je overhemd droeg. Tegenwoordig is het een brede, korte stropdas die aan de voor- en achterkant van dezelfde stof is gemaakt. Hij loopt uit in een brede punt en heeft een voorgevormde knoop. De plastron draag je met zijn mooie knoop en luxe soepele stof in combinatie met een driedelig kostuum.

Net als stropdassen en vlinderstrikjes kun je je plastron in iedere stof laten maken. Zo maak je je look helemaal af.

Foto's: Fardo Dopstra Fotografie

webwinkel