Chic blauw trouwpak met jacquard gilet en plastron

Chic blauw trouwpak met jacquard gilet en plastron

Wil jij ook zo’n mooi en uniek pak? Blader op je gemak door onze portfolio en laat je inspireren door alle schitterende foto's! Je zult merken dat je ook met speciale wensen of vragen bij ons terecht kunt. Onze kleermakers maken ook jouw kostuum from scratch. Twijfel dus geen moment en neem contact met ons op!

De plastron

De stropdas blijkt nog een neef te hebben. Je ziet hem niet zo vaak op feestjes, maar het is wel een stijlvolle en onderscheidende keuze. In het Engels noemen ze hem de Ascot Tie, omdat hij populair werd onder mannen die de Royal Ascot paardenraces bezochten. In het Nederlands noemen we hem behalve Ascot ook wel (naar het Frans) ‘plastron’. En, daar zie je weer die Kroaten terug, in Amerika noemen ze hem ook wel ‘cravat’.

Oorspronkelijk was de plastron een uitneembaar bewerkt frontje dat je over de borst van je overhemd droeg. Tegenwoordig is het een brede, korte stropdas die aan de voor- en achterkant van dezelfde stof is gemaakt. Hij loopt uit in een brede punt en heeft een voorgevormde knoop. De plastron draag je met zijn mooie knoop en luxe soepele stof in combinatie met een driedelig kostuum.

Net als stropdassen en vlinderstrikjes kun je je plastron in iedere stof laten maken. Zo maak je je look helemaal af.

Foto's: Fotografika

webwinkel