Naar de webwinkel
  • Astraat 8 9718 CR Groningen
  • 050 - 2600 808

Bewustwording is de eerste stap

Bewustwording is de eerste stap

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Wat verwacht je van het nieuwe jaar? Wat verwacht je van jezelf? Het nieuwe jaar is altijd een mooi begin om te laten gaan wie je denkt te moeten zijn. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe?

En wat is een nieuw jaar zonder goede voornemens? Je vindt het wat of je vindt het gewoon klinkklare onzin. Je maakt mooie plannen of je gaat gewoon op dezelfde voet verder. Voor iedereen is dat anders en dat is maar goed ook. We zijn immers allemaal anders.

Ik zelf vind die goede voornemens een beetje onzin om in een nieuw jaar bepaalde dingen te veranderen in mijn leven. Oké, stiekem in mijn gedachten doe ik het wel. Lukt het niet, geen man overboord, niemand weet iets af van mijn goede bedoelingen. Ik hoef mij niet rot te voelen en geen verantwoording af te leggen. Vooral dat laatste.

Maar kun je veranderen? Ik zeg van niet. Met bepaalde gedragingen of kenmerken van jezelf ben je misschien niet blij. Je bent te dik, komt vaak te laat op afspraken of nee zeggen gaat je moeilijk af. Verzin er nog maar een paar. Wat je wel kan, is je bewust worden van jouw gedrag en wie je bent. Jouw karakter verander je niet, maar je kunt het wel proberen het aan te passen.

Maar hoe pas je dat aan? Eigenlijk heel simpel, de oplossing ligt bij onszelf. Te dik? Sorry, ik hou nu eenmaal van lekker eten. Al weer te laat? Tja, ik heb het druk. Als het niet lukt, het ligt altijd aan iets of iemand anders, maar nooit aan onszelf. Je zal je eigen gedrag toch echt zelf moeten aanpakken, niemand anders kan het voor je doen. Bewustwording, daar draait het om.

Stoppen met roken is zoiets. Mensen proberen van alles om ervan af te komen, geven daar honderden euro’s aan uit. Niet alleen het roken is big business, maar ook aan het stoppen met roken worden ontzettend veel geld verdiend. Nu is er iets nieuws dat jou laat stoppen met roken, in één avond en vier uurtjes tijd. En dat met een slagingspercentage van 81%!

Hoe ze dat doen? Dat doen ze door je bewust te maken van het hele proces van roken, van je lichaam en van het onderbewuste. Niet alleen door te vertellen, want dat blijft meestal niet hangen. Ze laten het jou voelen en meemaken. Door deze bewustwording ga je herkennen wat je doet en waarom je het doet. En door deze herkenning kun je het aanpassen. Het is een moeilijk proces en je moet ervoor openstaan. Maar je kunt ontzettend trots zijn als het lukt.

En hoe zit het dan met kleding en interieur, ons imago? Mensen zijn kuddedieren, ze willen aardig gevonden worden en hebben de sterke behoefte ergens bij te willen horen. Daar speelt de mode- en trendindustrie goed op in. Want het is best wel lastig als je uit de toon valt, jouw kleding en interieur opvalt in de grote grijze massa. Doe jij mee aan mode, gehoorzaam jij aan trends of trek jij je eigen plan?

Wees je bewust wie je bent, wie je wilt zijn en waar jij je goed bij voelt. Laat je niet leiden door mode en trends, maar kijk vooral naar jezelf. De Stijlmeester laat zien wie je bent en wat jij mooi vindt. Niet alleen door te vertellen, maar vooral door te laten zien, voelen en ervaren. Daarna kun je zeggen dat de kleding die je draagt ook bij je past, dat jouw huis jouw thuis is.

Wij zijn géén mode stylisten, maar imago stylisten; welke kleding en interieur past nu écht bij jou.

Ga jij met ons mee op jouw persoonlijke reis?

Kleurrijke groet,

Arnold Fontijn