Corsage en ringkussen van pakkenstof

Corsage en ringkussen van pakkenstof

Corsage en ringkussen van pakkenstof

We stellen een prachtig trouwkostuum met je samen, in een stof, patroon en kleur die bij je past. Misschien heb je wel een lapje van de stof van de trouwjurk bij je, zodat we daar ook bij aan kunnen sluiten. Maar heel graag gaan we daarna nog een stapje verder. We vragen je of je extra stof wilt bestellen voor de corsages, het bloemenlint of het ringkussen.

Corsages van stof

De bruidegom en de meest intieme gasten vieren het feest met een extra detail: de corsage die op de borst wordt gespeld. Meestal laat het bruidspaar hem maken door de bloemist. Dan is er namelijk een mooie eenheid tussen het bruidsboeket en de corsagebloemen.

Natuurlijk kan de bloemist de steeltjes van de corsage omwikkelen met het standaard groene lint. Maar stel je eens voor dat de corsages in plaats daarvan zijn omwikkeld met stof waar ook jouw kostuum van is gemaakt? Je kunt, als je een beetje handig bent, ook zelf een hele corsage maken van stof.

Pakkenstof in het bruidsboeket

En dan ga je natuurlijk niet aan het bruidsboeket voorbij. Vroeger hoorde de man dat trouwens uit te zoeken. Maar nu haalt hij het in ieder geval op! Verras je bruid en laat de stof van jouw pak in het trouwboeket terugkomen. Bijvoorbeeld als lint om de bloemstelen.

Maar een creatieve bloemist kan er veel meer mee doen. Fraaie serpentine van stof in het bloemstuk bijvoorbeeld. Of kleine lapjes stof verwerkt tot kunstbloemen. De bruid draagt het boeket, jij de corsage, en alles vormt dan mooi een eenheid.

Ringkussen voor de bruiloft

De meeste mannen kiezen voor een gladde stof voor hun vestje en de voering van hun jasje. Dat gladde, glanzende materiaal leent zich perfect voor het ringkussentje voor de bruiloft. Natuurlijk kan onze coupeuse dat voor je naaien. Al dan niet gecombineerd met een lapje stof van de trouwjurk. Maar ben je zelf handig met de naaimachine, of is er iemand in de familie die rechttoe rechtaan of rond kan naaien? Bestel dan een extra lapje stof, koop een goedkoop kussentje bij de Action en naai een hoes van pakkenstof er omheen.

Extra stof bestellen

Na het samenstellen van je trouwpak vragen we je of je extra stof wilt bestellen. Natuurlijk kun je dat nog even overleggen met je partner of de bloemist. De minimumstrook stof, van 1,40 m. bij 0,25 m. is voor corsages en bloemwerk altijd ruim voldoende.

Nu een afspraak maken

webwinkel