Naar de webwinkel
  • Astraat 8 9718 CR Groningen
  • 050 - 2600 808

De lengte van de das: het verdient wel even een puntje van aandacht

De lengte van de das: het verdient wel even een puntje van aandacht

Hoe lang is die van jou? Uhhh …, de lengte van je das bedoelen we. Het is soms best wel even een dingetje hoor. Want wat is nu de beste, lees: mooiste, lengte van je stropdas? Oeps, stropdas? Dat klinkt wel heel erg negatief. Eerst even wat uitleggen nu: als je een das een stropdas noemt, doe je toch echt iets niet goed. Sorry mannen. Maar met een goede maat van de boord van je overhemd is het dragen van een stropdas verleden tijd. De das hoeft dus niet te knellen. Geen strop. Das dus!

De lengte van je das is belangrijker dan je in de eerste instantie misschien zou denken. Hoe goed je er ook bijloopt. Hoe mooi jouw pak ook is. Als jouw das niet de goede lengte heeft, leidt dat ontzettend af. In negatieve zin welteverstaan. Het mooie plaatje, jouw uitstraling wordt keihard naar beneden gehaald. Dat kan niet de bedoeling zijn. Toch?

De lengte van je das is dus ontzettend belangrijk voor de goede ‘looks’. Een korte das laat jou nóg langer of dikker lijken. Een te lange das maakt jou korter. En het staat natuurlijk wel allemaal slordig en niet echt netjes. Zorg dus dat je met een mooie lengte de deur uitgaat. De das is voor de zakenman toch één van de weinige eyecatchers waarmee hij zich kan onderscheiden in kleding van andere mannen. En ja, als deze blikvanger dan niet de goede lengte heeft … Daar komen geheid praatjes van.

De lengte van de das bepaal je gelijk al bij het begin van het knopen. Een goede tip is om te onthouden bij welke knoop van je overhemd je de smalle zijde moet houden om de juiste lengte van je das te krijgen. En is de lengte van je das niet goed, haal hem alsjeblieft weer uit de knoop en begin opnieuw. Totdat de lengte echt klopt. En net als met de verschillende dasknopen, ook hier telt: oefening baart daskunst.

Maar wat is nu dé tip voor de juiste lengte van je das? De gouden regel die op elke stropdas van toepassing is: de punt van de das behoort nét je riem aan te tikken. Of het nu een smalle of een brede das is, de lengte blijft hetzelfde.

Nog een tip. Voor de mannen met een buikje. Om dat buikje iets te verdoezelen, zorg dat de das tot half op de riem komt. Net iets langer dus dan wat normaal de juiste lengte is. Het is een trucje dat je iets dunner laat lijken. Best wel een goeie toch? Psssttt, deze wel voor jezelf houden hè?

De das. Oké, het is maar een klein stukje stof, maar het geeft je nu wel even wat stof tot nadenken. De man, de das en zijn lengte. Poeh, best wel een dingetje hoor.

Kleurrijke groet,

Arnold Fontijn en Krijno Zwerver