Een stijlvol Peaky Blinders maatkostuum

Een stijlvol Peaky Blinders maatkostuum

Peaky Blinders trouwpak voor stijlvolle heren

Stijlvol gingen ze gekleed, de zware jongens van Birmingham in de jaren ’20 van de vorige eeuw. In driedelig maatkostuum, tot in de puntjes verzorgd. Dankzij Thomas Shelby uit de populaire Netflix-serie Peaky Blinders, raken ook mannen van nu geïnspireerd.

Voor je bruiloft bijvoorbeeld. Kies jij ook voor een trouwpak in Peaky Blinders-stijl? Maak dan nu een afspraak. Wij hebben alles in huis om het met jou samen te stellen.

Een afspraak maken

De 6 kenmerken van een Peaky Blinders kostuum

Laat je inspireren door alle ins en outs van dit jaren ’20 maatpak, en laat je unieke Peaky Blinders trouwkostuum aanmeten bij De Stijlmeester.

1. Driedelig

Na hun gezwoeg in de modderig loopgraven van de Eerste Wereldoorlog willen de Shelbys kwaliteit. Hoewel ze hun vuisten en voeten nog vuilmaken als het moet, is hun kleding altijd onberispelijk.

De driedelige maatpakken van de Peaky Blinders stralen macht uit en autoriteit. De gentlemen in heel Europa liepen er in de jaren ’20 zo bij.

Een Peaky Blinders trouwkostuum bestaat dus uit een jasje, een broek en een gilet. Pantalon en jasje in dezelfde stof, en het vestje in een tint en stof die daarbij past.

2. Zware wol, donkere kleur

Thomas Shelby draagt zijn kostuums in een wat zwaardere, wollen stof. Die werd langs de rivier de Tweed geproduceerd. Dankzij de dichte weving, en de speciale schuurbehandeling waardoor hij een beetje vervilt, is de wollen Tweedstof wind- en waterwerend.

Bij De Stijlmeester hebben we naast tweedstijl voor je trouwpak ook wat lichter geweven wollen stoffen. Lekker voor in de zomer! Maar wel met die robuuste twenties uitstraling. Kies voor de Peaky Blinders-look je trouwkostuum in een donkere kleur. Ga voor effen bruin. Of kies voor grijs of donkerblauw. Je gilet kies je in matchende stof of juist een afwijkend patroon.

Nu afspreken

3. Licht shirt met das of vlinderstrik

In de serie dragen de hoofdpersonen een licht shirt met afneembare boord. Dat was een handige uitvinding in de twenties. Zo hoefde je niet telkens het hele shirt te wassen, eerst alleen het boordje. Of je had meerdere boordjes in de kast. Wassen ging immers nog op de hand!

Bij De Stijlmeester kun je op maat een shirt laten maken in elke kleur en van elke stof. En je kiest zelf de vorm en punt van de kraag. Daarnaast hebben we natuurlijk handgemaakte stropdassen en vlinderstrikjes om de boord te sieren. Je vindt bij ons voor je Peaky Blinders kostuum:

  • Handgemaakte stropdassen in elke stof en kleur
  • Vlinderstrikken in iedere kleur en materiaal
  • Manchetknopen in jaren ’20-stijl

Nieuwsgierig? Kijk dan alvast in onze webshop.

4. Zakhorloge

In ieder giletje zit een klein zakje waar je je zakhorloge in kan stoppen. Wij kiezen liever voor het polshorloge. In onze winkel vind je Fossil watches met de klassieke look, maar ook houten horloges en uurwerken met horlogebandjes in elke gewenste kleur.

Naar de webshop

5. Nette schoenen of worker boots

Stijlvolle klassieke zwarte of bruine schoenen horen erbij. Bij De Stijlmeester vind je die gewoon in de winkel, mét bijpassende riem en/of bretels. Je kunt natuurlijk ook voor de worker boots kiezen die de Peaky Blinders voor de modderige straten van Birmingham gebruiken.

6. De Newsboy Cap

De gebroeders Shelby dragen hem met scheermesjes onder de klep. Wij raden je dat niet aan. Maar zonder de Newsboy Cap, ook wel flat cap genoemd, is je Peaky Blinders trouwkostuum natuurlijk niet af. Vlak om de hoek bij De Stijlmeester vind je een hoedenwinkel waarin het vak van vader op zoon is doorgegeven. Daar hebben ze de mooiste tweed of wollen petten voor je.

Maar als je dat wilt kunnen we ook een stijlvolle pet voor je laten maken in de stof die jij kiest.

De Stijlmeester: pakken op maat in elke stijl

Zin in een stijlvol Birmingham ’20-s maatkostuum? Ontdek onze stoffen, gebruik ons advies over de stijl en de details van je pak, en meet jezelf voor je bruiloft een Peaky Blinders trouwpak aan dat schittert tot in elk detail. Kom langs bij De Stijlmeester. We ontvangen je in onze winkel als de gentleman die je bent.

Afspraak maken

webwinkel