Indruk maak je met een maatkostuum en accessoires

Indruk maak je met een maatkostuum en accessoires

Je blijft uniek met een maatkostuum

maak indruk met je maatpak en accessoires van De Stijlmeester

De Stijlmeester is niet alleen koploper in unieke maatkostuums. We verkopen ook stijlvolle en bijzondere accessoires. Want uiteindelijk gaat het om de indruk die je maakt. Je onderscheidt je met een look die helemaal áf is, tot in de details. Van maatpak tot stropdas en van sokken tot parfum. Voor dit alles kun je bij ons terecht.

Naar de winkel

Speuren naar wie de baas is: de mens als groepsdier

Mensen zijn groepsdieren, gericht op samenleven met soortgenoten. Daarom sturen we op allerlei manieren signalen naar elkaar, en proberen we de seintjes van onze soortgenoten op te pikken. Dankzij die signalen weten we wie een hogere plek inneemt in de groepshiërarchie. Wie is de baas op de apenrots, op wie moet je letten? We scannen natuurlijk ook voortdurend of iemand beschikbaar is voor voortplanting. Meestal zijn we ons daar helemaal niet van bewust.

Mode voor de aangeklede aap

Desmond Morris noemde de mens niet voor niets de ‘aangeklede aap.’ Want kleren en accessoires geven sterke signalen. Door de eeuwen heen is steeds veranderd wat mensen aantrekkelijk vinden, en welke kledingstijl ze verbinden met macht. In het oude Rome herkende je de elite aan een kleurige geborduurde strook onderaan hun toga. En in de Middeleeuwen was kleurrijke kleding alleen weggelegd voor de rijken. De armen werden “het grauw” genoemd, omdat zij alleen grauwe ongekleurde kleren konden betalen.

Hogerop komen via je kleren

Proberen hogerop te komen is zo oud als de mens. Scannen naar signalen wie de baas is, is niet alleen omdat je wilt weten voor wie je op moet passen. Je wilt zelf ook weten of jouw tijd gekomen is de baas naar de kroon te steken. Of in ieder geval een hogere positie te krijgen. Als je die lijn doortrekt, kun je verklaren dat de elite lange tijd de mode heeft bepaald. Als je het beter wilt krijgen in het leven, kun je alvast beginnen om de kleren van de rijken te imiteren.

De Franse en Britse elite en het maatkostuum

In de Westerse wereld zijn vanaf de middeleeuwen de Franse koningen bepalend geweest voor de mode. Rond 1850 namen de Engelse vorsten het stokje over. Ons kostuum met overhemd, stropdas en pochet heeft zowel Franse als Engelse wortels. Dankzij de moderne techniek werd het pak steeds goedkoper om te maken, en kwam het ook binnen het bereik van ‘de gewone man’. De uitstraling is ondertussen gebleven: een goed zittend pak straalt uit dat je klasse hebt.

Je onderscheidt je met een maatkostuum

De behoefte om je te onderscheiden blijft ondertussen. Ook al is het pak ingeburgerd; er zijn binnen de categorie ‘pak’ nog een heleboel manieren om extra indruk te maken. Met een maatpak bijvoorbeeld. Kies voor een pak op maat omdat het precies bij jouw lichaam past, én omdat je alle details zelf kunt bepalen. Dat levert geheid een unieke uitstraling op. Voor de liefde laat je je van je aantrekkelijkste kant zien in een trouwpak op maat. En met een zakelijk maatkostuum toon je jezelf als autoriteit met kwaliteit op jouw vakgebied.

En vergeet de accessoires niet

Naast een prachtig maatkostuum laten de accessoires die je kiest een sterke indruk achter. De schoenen die je erbij draagt bijvoorbeeld. De sokken die boven die schoenen zichtbaar zijn. Het horloge of de armband om je pols. Je stropdas of vlinderstrik. De manchetknopen die je maatoverhemd sieren. En vergeet niet de geur die je draagt. God is in the detail, zei de beroemde architect Mies Van Der Rohe al. Met je accessoires zend je bewust een duidelijk signaal over wie je bent en waar je voor staat.

De Stijlmeester: maatkostuum en accessoires

We zouden geen specialist in unieke maatpakken zijn, als we de accessoires niet in het totaalplaatje mee zouden nemen. Daarom vind je in onze winkel niet alleen voorbeelden van wat er op het gebied van maatkostuums allemaal mogelijk is, maar ook authentieke accessoires van manchetknopen tot schoenen en van sokken tot parfums. Loop dus bij ons binnen om je outfit helemaal af te maken. Wij garanderen je een krachtige en prachtige uitstraling.

Naar de winkel

webwinkel