Naar de webwinkel
  • Astraat 8 9718 CR Groningen
  • 050 - 2600 808

Kleur in het zakenleven; dat kan echt niet!

Kleur in het zakenleven; dat kan echt niet!

Je zou het toch haast geloven als in een artikel leest: 'Brightly-colored clothing is bad'. Laat ook echt niets aan duidelijkheid te wensen over. De Stijlmeester kan dan ook niets anders doen dan in de bres springen voor meer kleur in het grijze zakenleven en deze onzin een halt toe te roepen.

De effecten van kleur in kleding; het bedrijfsleven, ook de modewereld trouwens, heeft er weinig kleurig kaas van gegeten, getuige deze opmerking in dit artikel. Voor alle duidelijkheid dus: kleur mag, kleur moet zelfs in het zakenleven, maar doe het op een goede manier. 
De optimale uitstraling bereik je door het dragen van de juiste outfit én het dragen van de juiste kleuren. Onder die juiste kleuren, vallen voor bepaalde kleurtypes ook felle, of hoe wij ze ook noemen, volle kleuren.

Maar wat zijn nu jouw juiste kleuren? De juiste kleuren voor jou hebben een positieve invloed op je uitstraling, hoe jij overkomt op anderen. Communicatie, de eerste indruk en uitstraling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De getallen in dit artikel laten het ook mooi zien, maar in dit geheel vergeet men dus vaak het belang van kleur. 

Smaken verschillen, gelukkig maar. Maar er zijn gewoon regels waarom bepaalde kleuren jou beter staan dan andere. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat kleur in kleding van invloed is op hoe mensen op jou reageren. Draag dus je beste kleuren! 
Jouwe beste kleuren worden bepaald door de combinatie van de kleur van jouw huid, de kleur van de ogen en de natuurlijke haarkleur van rond je twintigste. De kleuren die je goed staan zijn ook jouw favoriete kleuren, in kleding, maar ook in het interieur. Het is dus een heel erg persoonlijk iets en het maakt je goed zichtbaar; het is de spiegel van jouw persoonlijkheid en karakter. 
Maar waarom draagt de zakenman en zakenvrouw dan weinig kleur? Een mens is en blijft toch een kuddedier. Het is een ongeschreven regel in de zakenwereld: 'Draag die kleuren die andere mensen ook dragen, dan val je minder op'. Cynisch bedoeld, maar dat mag duidelijk zijn. Alsof iedereen gelijk is en dat donkerblauw, donkergrijs of zwart pak iedereen een vriendelijk gezicht bezorgd. Jij wilt je toch op een positieve manier onderscheiden van die ander? Met donker haar in een donker pak, prima. Met blond haar in een donker pak; nors kijkende mannen met een blik 'ik ga je iets door de strot duwen' zijn minder succesvol. Wat er goed uitziet, verkoopt toch echt beter!

Nu zeggen wij niet doe eens lekker knettergek met kleuren, alleen maar om opzichtig op te vallen en schreeuwend aandacht te vragen: 'HIER BEN IK!'. Nee, integendeel. Zo'n uitspatting van gekkigheid gaat echt niet voor je werken. Niet privé en niet zakelijk.

Maar wat willen wij jou dan wel meegeven? Heel simpel: draag kleuren die bij je passen, die jou mooier maken, die laten zien wie jij bent en waar je voor staat. Het geeft jou zelfvertrouwen en het maakt je zekerder. Klopt jouw uitstraling? Klopt jouw imago met de persoon die jij echt bent? Dan kunnen mensen zich ook niet in jou vergissen. Is onbekend niet onbemind? Wees 'gewoon' uniek en lekker jezelf. En daar horen jouw kleuren bij, hoe 'fel' ook.

Wil jij weten welk imago bij je past, welke kleuren jouw mooi staan? Kortom; weten wie je bent, een goed zelfbeeld krijgen en succesvol zakendoen. Maak dan jouw persoonlijke en kleurrijke ontdekkingsreis samen met ons.


Kleurrijke groet,

Krijno Zwerver