Naar de webwinkel
  • Astraat 8 9718 CR Groningen
  • 050 - 2600 808

Met de wind in de zeilen; Dorian van Rijsselberghe

Met de wind in de zeilen; Dorian van Rijsselberghe

Het is prachtig weer. De vakantie is bijna voorbij. Niet dat wij stil hebben gezeten. Integendeel, we hebben de wind heerlijk in de zeilen. Arnold is binnen lekker bezig en ik zit buiten. Even een rustmomentje met wat zonne-energie.

De telefoon gaat. Tot nu toe niet heel erg vreemd, gelukkig gaat hij vaker. Arnold neemt op en ik hoor hem praten. Iemand aan de lijn die meer wil weten over onze maatpakken en hoe wij dat dan aanpakken. Leuk dacht ik. Dan valt opeens de naam Dorian. Dorian, ik ken maar één iemand met die naam en die zit niet in mijn vrienden- of kennissenkring. Ik als fervent sportkijker denk gelijk aan Dorian van Rijsselberghe. Wanneer het gesprek is afgelopen, stuift Arnold naar buiten. ‘Moet je horen, misschien mogen wij een maatpak gaan regelen voor Dorian van Rijsselberghe.’

Voor wie niet weet wie Dorian van Rijsselberghe is: hij heeft op de Olympische Spelen in Rio voor de tweede keer de gouden medaille gewonnen tijdens het windsurfen. Is ook nog eens een zeer sympathieke gozer met dito uitstraling. Hij in een maatpak van De Stijlmeester? Wat voor een mooi uithangbord zou dat zijn? Mogen we even stuiteren? En ook al worden wij het niet, ze hebben ons maar even mooi gevonden.

En dan gaat de telefoon weer. Omdat de sponsor van Dorian hem een mooi cadeau wil geven voor zijn unieke prestatie in Rio en dat in de vorm van een door hem zelf samen te stellen maatpak, het marketingbureau zeer content was in welke vorm wij dat gieten, zijn wij het geworden. Wij, De Stijlmeester. Ook waren ze onder de indruk van onze website. Kortom, we gingen door met stuiteren. Dorian van Rijsselberghe in een maatpak van De Stijlmeester op het NOC*NSF Sportgala 2016. Mogen we even?

Eventjes dan, want er moet snel gehandeld worden. Het cadeau wordt officieel aan Dorian overhandigd en we willen het natuurlijk wel een beetje in stijl brengen. Dus filmpje maken met de officiële aankondiging dat hij een mooi maatpak bij ons mag samenstellen. Take one, take two, take three, take … Goed, filmpje klaar en onze koffer gepakt. We zeggen niet voor niets ga je met ons op reis? Dit kleine miniatuur kartonnen koffertje gevuld met knoopjes, verschillende stofjes, onze flyer (wel handig als Dorian weet wie wij zijn en wat we precies doen) én een ‘gouden’ peer. Per slot van rekening is Dorian een topgozer en dat niet alleen als sporter, ook als een mooi mens. En om het feest helemaal compleet te maken onze grafische vormgever Martin Pottjewijd gevraagd of hij een mooie oorkonde wil maken. En aldus geschiedde.

Toch geweldig dat wij Dorian mogen inpakken? En Dorian die helemaal los mag gaan bij het samenstellen van zijn pak. Tuurlijk we houden wel een oogje in het zeil. Wat ons ook zo blij maakt, is dat het concept ‘De Stijlmeester’ werkt, dat je mag laten zien wie je bent. Met wie je echt bent, kom je het verst. Over wind in de zeilen hebben gesproken …

Kleurrijke groet,

Arnold Fontijn en Krijno Zwerver