Naar de webwinkel
  • Astraat 8 9718 CR Groningen
  • 050 - 2600 808

VROUW: emPOWER your dress for success!

VROUW: emPOWER your dress for success!

Vrouwen aan de top, het lukt nog niet echt. Het is daarboven een mannencultuurtje. Maar is dat wel de werkelijke oorzaak dat nog steeds veel te weinig vrouwen aan de top zijn in Nederland?

Uitstraling is het sleutelwoord. Imago is de indruk die jij op een ander maakt, het beeld dat jij oproept door je uitstraling. De kleding die je draagt speelt daarbij een belangrijke rol. Het bepaalt hoe mensen op jou reageren en welke houding ze aannemen. 

Een mannelijke uitspraak; het gaat weer eens over het uiterlijk. Gelukkig is het wetenschappelijk bewezen dat circa 70% van de totale indruk wordt bepaald door wat de ander ziet; je uiterlijk, leeftijd, kledingstijl, houding, gezichtsuitdrukking, gebarentaal, oogcontact. Onderzoek wijst uit: goedgeklede mensen zijn succesvoller!

De zakelijke man heeft het als het om kleding gaat gemakkelijk: jasje dasje. Om er goed uit te zien investeert hij in een aantal mooie pakken à € 500,--. De vrouw daarentegen heeft veel meer mogelijkheden in kleding kiezen, maar het is tegelijkertijd ook haar valkuil. Ze denkt nogal eens vaak weg te komen in een leuk H&M'etje. ‘Ja maar… ik ga niet in een mantelpakje lopen!’

Als je hetzelfde wil bereiken zal je ook ‘hetzelfde’ moeten dragen. Beschouw je kleding als een visueel hulpmiddel dat je kunt inzetten bij je presentatie. Een verzorgd uiterlijk en de juiste kleding versterken de woorden die je spreekt, laat zien wie je bent en waar je voor staat. Het is tevens een mooie tool om je te onderscheiden van anderen.

‘You cannot climb the ladder of succes dressed in the costume of failure’

Wil jij weten welk imago bij jou past? De Stijlmeester helpt jou om hieraan te werken. Met een duidelijke imagotraining vol tips en adviezen ga je direct aan de slag. Word succesvol met de imagotraining van De Stijlmeester. Ga jij met ons mee op jouw persoonlijke reis?

Kleurrijke groet,

Arnold Fontijn