Naar de webwinkel
  • Astraat 8 9718 CR Groningen
  • 050 - 2600 808

Welkom in een circus van modekleuren!

Welkom in een circus van modekleuren!

Spannend, wat worden dé nieuwe modekleuren voor 2017? Pantone is daarin wel een zeer bepalende factor. Pantone is een autoriteit op het gebied van kleuren. Nagenoeg alle designers over de hele wereld gebruiken de kleurenpakketten van het Pantone Color Institute. Het zogenaamde PMS (Pantone Matching System) systeem waarmee de samenstelling van kleuren wordt vastgelegd is sinds jaar en dag dé standaard voor kleuren van onder andere drukwerk en andere design gerelateerde onderwerpen. Dus ook mode en interieur.

De kleuren zijn voor de designers en producenten al begin 2016 bekend gemaakt om voldoende tijd te hebben om de nieuwe trends in hun ontwerpen en producten te kunnen verwerken. En natuurlijk ook om de trendwatcher de gelegenheid te geven hierop in te spelen. Goed werkend en mooi systeem toch? Zo wordt het hele circus in gang gezet om te bepalen welke kleuren wij mooi vinden gaan vinden.

Dit is letterlijk wat erover geschreven word dus ik citeer: “Sterke, krachtige kleuren die harmonie en optimisme uitstralen. Wat opvalt is dat de tinten positief en vrolijk zijn. Met name het blauw voor herfst en winter is verfrissend en geeft een prettig beeld.”

Maar ook het volgende wordt erover geschreven. Dus ik citeer weer: “Het zijn er maar liefst 9, zodat iedereen er iets uit kan halen dat bij zijn of haar visie, smaak, beleid en doelgroep zou moeten passen.” Kortom je kan kiezen welke kleur je wil.

Verder wordt er ook nog gezegd, nogmaals dus een citaat: “Uiteraard werd er bij de samenstelling van deze nieuwe kleurenpaletten rekening gehouden met de ontwikkeling van de huidige trends die zijn verwerkt in de producten die nu in de winkels staan. Logisch, anders worden die producten niet meer verkocht.

Deze citaten zijn sowieso op verschillende manieren te interpreteren, maar daar gaat het nu even niet om. Wij willen hiermee laten zien hoe het proces achter de mode en trends werkt. Waar zij gewoonweg gebruik van maken is dat de mensheid een kuddedier is. En helemaal in mode en interieur is dit een waarheid als een koe. Waar ze nog meer gebruik van maken is dat de mensen van veiligheid en zekerheid houden. De één iets meer dan de ander, maar toch.

De uitspraak die we allemaal kennen is dat kleine kinderen en dronken mensen de waarheid spreken. Kleine kinderen zijn nog zo puur en eerlijk en hebben de remmingen niet die wij volwassenen wel hebben. Kinderen reageren gewoon heel erg op hun gevoel. Laten wij als volwassenen dan ook gewoon weer luisteren naar ons gevoel. En dat gevoel laat ons echt niet in de steek. Het is een prima systeem wat echt héél goed werkt.

Ben je dat gevoel helemaal kwijt en vertrouw je het niet meer? De Stijlmeester helpt jou met het terughalen van dat gevoel en het ontwikkelen van je eigen stijl. Of dit nu bedrijfsmatig of in de privésfeer is; jouw imago en interieur moeten bij jou passen. Dat gaat niet van vandaag op morgen. Het is een zoektocht; een reis die wij graag samen met jou willen maken. Met een helder kleur- en stijladvies weet jij de juiste keuzes te maken. Zodat je weet wat je wilt uitstralen, maar nog belangrijker … dat je laat zien wie jij bent!

Ga jij met ons mee op jouw persoonlijke reis?

Kleurrijke groet,

Arnold Fontijn en Krijno Zwerver

Bronnen: blog.designmeubelenstyle.nl en trendbubbles.nl