Naar de webwinkel
  • Astraat 8 9718 CR Groningen
  • 050 - 2600 808

Zo doe je jezelf de das om!

Zo doe je jezelf de das om!

Veel mannen vinden het een onding. En niet voor niets wordt het een STROPdas genoemd. Tien jaar geleden nog was prins Claus de aanstichter van het feit dat de das in onmin geraakte. Maar … de das is terug van weggeweest!

Het mag allemaal wat losser. Het hoeft tegenwoordig niet zo formeel. Redenen om de das niet of zo weinig mogelijk te hoeven dragen. Maar wanneer dan wel en wanneer niet? En dan is er ook nog de ‘beter overdressed dan underdressed’ gedachtegang. Maar wat wordt er nu eigenlijk van de man verwacht? De mode heeft er toen handig op ingespeeld. Er waren de sjaaltjes voor de man. De dassen in verschillende vormen: de rechte, de hele smalle en de gebreide das. Ook hebben we de pochet nog even gezien. De man wilde zijn (donkere) pak toch ergens mee opfleuren. En geef toe, de mogelijkheden voor de man om zijn verschijning iets op te vrolijken zijn al niet zo bijster groot. Maar geen van alle bleken een groot succes.

Uit imago onderzoeken blijkt dat we van een zakenman verwachten dat hij een das draagt. Het beeld dat we blijkbaar hebben bij een geklede man is een man in pak mét das! Een das maakt het af en het geeft een nette en verzorgde indruk.

Als voorstander van de das was ik dan ook maar wat blij om te lezen dat de das weer mag. Letterlijk stond er en ik citeer: ‘De das is terug. Liever overdressed dan underdressed’. Met de das kan de man die mooie statement maken. Met kleur, maar ook met de manier van de das knopen. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden dan alleen maar de enkele of dubbele Windsor.

Naar verluidt zijn er zijn meer dan 85 dasknopen. Maak de blits met bijvoorbeeld: de Eldredge, Trinity, Merovingian of Ediety knoop. Dasknopen die heel exotisch zijn en meteen opvallen waardoor je meteen gespreksstof hebt op bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten. Succes verzekerd!
Met deze knopen ben je goed gekleed en verzorgd, maar het heeft toch een iets lossere uitstraling. Knopen die op een positieve manier opvallen en aandacht krijgen. Met andere woorden: een ideale en mooie oplossing.

Op onze Pinterest pagina nl.pinterest.com/DeStijlmeester/mens-fashion-how-to-tie-a-necktie vind je verschillende afbeeldingen van de diverse knopen. Ook zijn er filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe de knopen gemaakt moeten worden. Ook de gangbare knopen staan hier vermeld.

Nu is er geen reden meer om zonder das de deur uit te gaan. Met deze dasknopen, anders dan anders, laat je jezelf zien. Het is even oefenen, maar dan heb je ook een mooie das wat anders. Is het gelukt? Maak even een foto en stuur hem naar ons toe. Wij zijn heel erg benieuwd. Succes met het knopen!

Met kleurrijke groet,

Arnold Fontijn