Naar de webwinkel
  • Astraat 8 9718 CR Groningen
  • 050 - 2600 808

Is jouw pak jouw maat?

Is jouw pak jouw maat?

Een goed pak is de spiegel van je persoonlijkheid. Het laat zien wie jij bent!
Mooi gezegd Krijno. Maar wat is dan een goed pak? Een goed pak moet goed zitten en moet bij je passen. Hèhè, logisch toch? Maar waarom lopen veel zakenmannen er dan als sloddervossen bij? En ook nog eens als een stel grijze muizen. Of donkergrijze muizen. En doe eens gek, donkerblauwe muizen. Wat een frivoliteit aan kleuren zeg. Heftig! Je zou er spontaan kleurenblind van worden. Das, dank je wel! Voor jouw speelse en kleurrijke bijdrage. Als we jou ook niet hadden.

Oké, het pak zit niet goed. Niet oké dus, maar als je weet dat slechts 10% van de mannen geschikt is voor confectiekleding. En een kleine rekensommetje leert ons dan dat 90% NIET geschikt is voor een confectiepak: de mouwen zijn te lang, de broek is te wijd, of het colbert zit te krap. En het woord 'over' ga je opeens heel anders definiëren als je zo 'heerlijk' verzuipt in een overhemd uit de winkel. Dan heb je de oorzaak van 'het niet goed zittend pak en dito overhemd' te pakken.

Natuurlijk, een pak kan vermaakt worden. Innemen, uitleggen, inkorten, maar ondanks dat zal jouw pak nooit precies jouw pak, jouw maatje worden. De verhoudingen raken zoek. Het zijn lapmiddelen, om het maar zo goed mogelijk te krijgen. Precies, zo goed mogelijk. Maar moet een pak niet perfect zitten?

Onderzoek toont aan dat communicatie 70% non-verbaal gaat. Ik zou zeggen kijk eens wat vaker in de spiegel als je een goede eerste indruk wilt maken. Meer dan 55% van die indruk wordt bepaald door je buitenkant. En dan heb je nog geen woord gesproken. Krijg jij nog wel een kans om jouw boodschap over te brengen? Binnen 3 seconden wordt namelijk een eerste indruk gemaakt. Dat gaat heel snel en onbewust. Investeer in je uitstraling. Het bepaalt hoe mensen op jou reageren en welke houding ze aannemen. Een goede uitstraling gaat voor je werken! Een goed zittend pak dus ook. Wees bewust wat je uitstraalt en wat je wilt uitstralen.

Zakenmannen, iedereen trouwens, let ook op het kleurgebruik in je kleding. Verkeerde maten, maar ook onflatteuze kleuren beïnvloeden jouw uitstraling. Met 'foute' kleuren krijg je een oude, afstandelijke, onvriendelijke, vermoeide, ongeïnteresseerde, of zelfs onbetrouwbare uitstraling. Wil jij er betrouwbaar, professioneel en klantvriendelijk uitzien, dan moet je dit ook uitstralen. Wat er goed uitziet, verkoopt namelijk een stuk beter!

En in een maatpak van De Stijlmeester zie je er goed uit. Waarom? Jouw maatpak wordt met de hand op maat en van goede kwaliteit gemaakt. Dat betekent niet alleen dat het perfect past, maar ook dat het een stukje identiteit is. Jouw persoonlijkheid komt naar voren en levert draagcomfort, waar wel heel wat meet-, denk- en kieswerk aan vooraf gaat. En met onze kleur,- stijl- en imagoadviezen zijn jouw maatpak, maatoverhemd en accessoires helemaal op jouw lijf geschreven. En je weet ook: onbekend is onbemind; laat maar zien wie je echt bent!

Durf jij samen met ons jouw unieke persoonlijkheid te laten zien?


Kleurrijke groet,

Krijno Zwerver