Naar de webwinkel
  • Astraat 8 9718 CR Groningen
  • 050 - 2600 808

Mode en trends: om gek van te worden!

Mode en trends: om gek van te worden!

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Opzij, opzij, opzij,
maak plaats, maak plaats, maak plaats. Zou Herman van Veen hier de snelle vluchtigheid van mode en trends in kleding en interieur bezingen? Vast niet. Maar de dynamische werkwoorden, krachtig bijgezet door het tempo van het liedje, zetten het sfeertje perfect neer hoe 'wij met z'n allen' soms krampachtig bezig zijn met het fenomeen 'erbij willen horen'. Dat jaar in, jaar uit. Seizoen in, seizoen uit. 

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats. Ja ja, de mode en trends hebben ongelofelijke haast. Kan jij ze allemaal bijbenen? Om de haverklap een nieuw interieur. Een kledingkast die uitpuilt en dan nog niks om aan te trekken. Vermoeiend, frustrerend en een geldverslindende 'hobby'. Maar wat vind jij belangrijker: erbij horen óf er goed uitzien en je lekker thuis voelen? 

Wat zijn mode en trends? Het is iets wat wij ons laten voorschrijven. Wij laten anderen bepalen wat we mooi en leuk vinden. Het is wel een kortstondige romance, een nieuwe volgende dient zich namelijk razendsnel aan. Welke kleding wij aantrekken en hoe wij ons huis inrichten is eigenlijk ingegeven door de wet van mode en trends. En als je daar gevoelig voor bent … 

Wij luisteren meer naar anderen dan naar onszelf en dat is best wel een gekke constatering. Kunnen wij dan niet voor onszelf beslissen? Zeker wel! Innerlijk weten wij namelijk héél erg goed wat wij écht mooi en leuk vinden. Het zijn namelijk onze lichaamsbouw en persoonlijke kenmerken die ons dat vertellen. 

De Stijlmeester volgt natuurlijk de mode en trends, maar geven kledingadviezen en interieurontwerpen onder andere op basis van de kleurenleer van Johannes Itten. Johannes Itten is een schilder uit Zwitserland en één van de kleurrijkste van het Bauhaus. Het Bauhaus was een opleiding voor beeldende kunstenaars, ambachtslieden en architecten in Duitsland. 

Johannes Itten kon mensen een tekening laten maken waarbij hij zelf niet in de ruimte aanwezig was. Ze mochten alle kleuren gebruiken en alles tekenen wat ze wilden. Alleen mochten ze hun naam er niet op vermelden. Als ze klaar waren, werden alle tekeningen op een stapel gelegd en kwam Johannes Itten terug in de ruimte. Hij pakte de stapel tekeningen op en liep langs de mensen. Hij keek naar het gezicht, het haar en de ogen van de persoon. Hij bladerde door de tekeningen en gaf iedereen zijn eigen tekening terug. Jouw persoonlijke kenmerken geven aan wat jouw favoriete kleuren zijn en jouw manier van tekenen laat zien wat jouw favoriete stijl is. 

Dat rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan is vanaf nu echt niet meer nodig. De Stijlmeester helpt jou met het ontwikkelen van je eigen stijl. Of dit nu bedrijfsmatig of in de privésfeer is; jouw imago en interieur moeten bij jou passen. Met een helder kleur- en stijladvies weet jij de juiste keuzes te maken. Zodat je weet wat je wilt uitstralen, maar nog belangrijker … je laat zien wie jij bent! 

Met kleurrijke groet, 

Arnold Fontijn