Naar de webwinkel
  • Astraat 8 9718 CR Groningen
  • 050 - 2600 808

Something old, something new

Interieur voorInterieur na

Ja echt. Ik woon daar al 38 jaar. Samen met mijn man. Mijn huis past me, mijn huis is precies mijn maat.

Dit huis konden we kopen omdat we in 1978 een enorme winst maakten op ons eerst koophuis in de stad, waar we maar twee jaar gewoond hebben. We hebben het opgeknapt, er met onze eigen handen onze eerste nieuwe keuken in gebouwd, een slaapkamer met een hoog kajuitbed voor onze oudste zoon, een zitkamer(tje) aan de slaapkamer van onze jongste dochter gebouwd.

Wat? Woon je daar nog steeds? Al 38 jaar? Echt?

Ze zijn er geboren, mijn zoon en dochter, en opgegroeid, ik heb er hun vriendjes in verwelkomt, eerst de kleintjes van de kleuterschool, toen die van de basisschool. Later de grotere vrienden, de slungels van ca. 15 jaar, waarvan het lijkt alsof alles te lang en te groot is, de armen, de benen, het lijf. En de giebelende tienermeisjes. Later veranderden hun kamers in tienerkamers. Hun eerste echte vriendinnetje en vriendje hebben er gelogeerd.

We hebben er onze verjaardagen gevierd, vrienden om ons heen gehad, veel en gezellig gegeten samen. Lekker samen gekookt, ook veel laten mislukken of aanbranden. En vooral veel vreugde en ook verdriet gedeeld.

Natuurlijk is er wel eens een moment geweest dat het huis me begon te vervelen, dat ik wel eens iets anders wilde, zoals veel vrouwen dat willen. Gelukkig heb ik toen de beslissing genomen om eerst eens met een vakkundig oog naar mijn interieur te laten kijken en het weer zo te maken dat alles weer mooi en nieuw lijkt en naar mijn smaak is. En dat is geluk! Mijn huis voelde weer als nieuw. En nog steeds. Vanaf dat moment kwam ik er ook achter dat ik zelf meer durf kreeg. “Kekke" dingen, regelmatig wisselen van kleur, schuiven, veranderen ….

Twee jaar geleden kwam mijn man met het idee om te gaan verhuizen. Hij had een geweldig huis gezien met een prachtig uitzicht over de landerijen en het water. Hij, die er eerder ook nooit iets van wilde weten om te gaan verhuizen! Een tijd van onderhandelingen brak aan. Een spannende tijd. We hadden besloten de sprong te wagen, maar het gat dat er ten aanzien van de koopprijs was, bleek echt te groot. We besloten uiteindelijk er van af te zien. Mijn man was teleurgesteld, ik ook, maar heel diep in mijn hart was ik ook blij, blij dat ik niet weg hoefde uit mijn huisje.

Vanaf dat moment ben ik mijn huis nog meer gaan waarderen en koesteren. De woontijdschriften lees ik nu met meer belangstelling dan voorheen, ik doe er ook wat mee. De sites en etalages van makelaars sla ik over, die bekijk ik niet meer. 
Hoezo verhuizen? Zo'n heerlijk huis met zo weinig woonlasten, en dus zoveel meer over om te genieten? Haha wie doet me wat? Ik blijf hier. Mijn gezin is hier geboren en hier wil ik blijven en sterven!

Xeke

Echte verhalen van echte mensen, zoals jij en ik. Over kleur, stijl en imago. Of kleding en interieur. Verhalen die inspirerend zijn, ontroerend of gewoon leuk om te lezen. Soms kritisch of juist grappig. Maar het zijn vooral unieke en persoonlijke belevingen, belevenissen en visies. Laat De Stijlmeester jouw verhaal vertellen.